Попри те, що  Industrial Park «Innovation Forpost» – масштабний інвестиційний проєкт, який впроваджує «Агентство розвитку Дніпра», наразі знаходиться на стадії обрання керуючої компанії та залучення якірного інвестора (майданчик на Слобожанському проспекті відвідують іноземні інвест-делегації), сам по собі проєкт вже став точкою тяжіння інших проєктів та арт-інсталяції в м. Дніпрі.

Так, незабаром навпроти «Innovation Forpost», поруч з Будинком торгівлі виросте знакова висотка. На липневому засіданні архітектурно-містобудівної ради при головному архітектурно-планувальному управлінні департаменту по роботі з активами міської ради передпроєктні пропозиції будівництва багатофункціонального житлового комплексу по вул. Аржанова 1/3 представив архітектор Михайло Аліпов. На думку архітектора, «новий об’єкт вступить в гармонійний архітектурний діалог з майбутнім індустріальним парком, майданчик якого знаходиться якраз навпроти проектованого об’єкту, з іншого боку Слобожанського проспекту». До речі, в структурі «Innovation Forpost» запланована зелена паркова зона. Її вісь якраз і повинна виходити на квартал по Аржанова / Новоселівської, на представлений Аліповим об’єкт. Щоб особливо підкреслити цю планувальну вісь, комплекс спроектований центрально-симетричним.

Невдовзі у м. Дніпрі також з’явиться неперевершена лазерно-світлова арт-інсталяція із 13 заводських труб. І вже до цьогорічного Дня міста всесвітньовідома дніпровська компанія Expolight реалізує першу чергу проєкту – обладнає інструментами для світлового шоу найвищу 120-ти метрову (!) трубу, яка знаходиться на майданчику індустріального парку «Innovation Forpost». Інсталяцію буде видно з правого берега Дніпра, де розташовані основні місця для прогулянок. У двох точках міста на правому березі створять оглядові майданчики з аудіообладнанням, де можна буде дивитися шоу і слухати музичний супровід.

За словами Миколи Каблуки, засновника та дизайн-арт-директора компанії Expolight, одне із завдань проєкту – трансформувати стійку асоціацію про місто Дніпро, як промислового центру з промисловістю старого типу, в новий образ постіндустріального міста високих технологій, інновацій та екологічності. За допомогою лазерів відбудеться ця трансформація – труби, які раніше диміли, перетворюються в новий образ розкритих квітів, цифрових технологічних салютів. Вони є символом зародження і розвитку нових принципів у розвитку міста. Також така масштабна арт-інсталяція стане унікальним об’єктом,  здатним залучити туристів в місто, і буде частиною стратегії розвитку Дніпра (до речі, над стратегією розвитку міста «Дніпро-2030» зараз також працює команда «Агентства розвитку Дніпра»).

«Така зацікавленість з боку міста і внутрішніх інвесторів приваблює зовнішні бізнес-кола, зовнішніх інвесторів, – наголошує директор «Агентства розвитку Дніпра» Володимир Панченко. – Це підсилює наші інвест-пропозиції по проєкту індустріальний парк «Innovation Forpost». Адже інвестор бачить, що об’єкт вже став точкою тяжіння цілою низки амбітних проєктів, які вже реалізуються та спрямовані на майбутнє».