На запрошення «Агентства розвитку Дніпра» наше місто відвідала делегація міжнародної бізнес-асоціації TURKSID, діяльність якої спрямована на розвиток та захист спільних інтересів своїх партнерів-підприємців з різних галузей та країн – Туреччини, України та Румунії.

Представники турецьких компаній-інвесторів відвідали індустріальний парк «Innovation Forpost» та ознайомилися з інвестиційними пропозиціями.

За словами директора агентства Володимира Панченка, турецька сторона залишилася задоволеною, адже 51 га цієї індустріальної території цілком підходить для розвитку україно-турецького співробітництва.

«Наразі бізнес-асоціацією TURKSID визначено кілька пріоритетних індустріальних парків в Україні, – каже Володимир Панченко. – В кожному регіоні своя спеціалізація. Зокрема, у м. Дніпрі – машинобудування, у Київській області – агропереробка, у Херсонській – будівельні матеріали, у м. Маріуполі – машинобудування та металообробка. Мене особисто окриляє той факт, що турецьких бізнесменів приваблюють ті традиції, які існують у нашому місті. Вони вважать, кваліфікація дніпрян-фахівців значно краща, ніж в інших регіонах України. Відповідно можна очікувати, що всі ті нові робочі місця, а це від 2 до 5 тисяч, які заплановано створити тільки на одному майданчику, будуть високооплачуваними (це передбачено затвердженим в межах індустріального парку «Innovation Forpost» планом). І тут думки «Агентства розвитку Дніпра» та представників бізнес-асоціації цілком співпадають».

Мер міста Дніпра Борис Філатов  неодноразово заявляв, що міська влада готова всебічно підтримувати залучення інвестицій у м. Дніпро, зокрема у підготовці проекту індустріального парку.

У підсумку сторони домовилися, що вже найближчим часом від бізнес-асоціації TURKSID надійде пропозиція щодо конкретних заводів, які можуть бути побудовані у м. Дніпрі.

На фото – представники турецької делегації: Кемаль Кюрназ (віце-президент Асоціації євразійських економічних відносин EcoAvrasya), Ізмаіл Хаджиоглу (голова компанії Raytel), Сельджук Дирликли (президент Noi Group), Ахмед Булгурчу (директор з маркетингу та продаж Noi Group).