На запрошення голови Херсонської облдержадміністрації Юрія Гусєва делегація «Агентства розвитку Дніпра» у складі: директора – Володимира Панченка, проектних менеджерів – Олександра Вітвицького та Максима Москаленка – відвідала м. Херсон.

Метою візиту стало вивчення досвіду агентства у впровадженні масштабних інфраструктурних проектів, таких як, наприклад, Industrial Park «Innovation Forpost», який згідно з наказом Міністерства економічного розвитку і торгівлі України (МЕРТ) від 7 листопада 2018 р. (№ 1619), включений до Реєстру індустріальних (промислових) парків.

Особливістю індустріального парку «Innovation Forpost» є те, що він інтегрований у концепцію більшого просторового комплексу, який можна назвати технополісом, що поєднує виробничі об’єкти, об’єкти громадської, офісної, соціальної та житлової забудови.

Тож, приймаючу сторону разом з етапністю робіт також цікавили можливості використання інструментарію та механізмів фінансової державної підтримки проекту, пропозиції та переваги для резидентів тощо.

Ще одним проектом, який викликав не аби-яку зацікавленість, став проект будівництва сміттєпереробного комплексу, який запропонований «Агентством розвитку Дніпра» інвесторам. Пропонована в даному проекті механіко-біологічна обробка твердих побутових відходів передбачає:

  • використання останніх передових технологій, заснованих на процесі сортування, просушування змішаних міських відходів в європейських країнах;
  • практичну відсутність неприємних запахів;
  • отримання якісного альтернативного палива (SRF, RDF) для цементної промисловості, теплових електростанцій та теплової генерації енергії;
  • глибину переробки до 85% відходів, що надходять на полігон;
  • продуктивність переробки – до 300 000 тонн відходів на рік.

У робочій зустрічі з делегацією «Агентства розвитку Дніпра» разом з головою Херсонської облдержадміністрації Юрієм Гусєвим взяли також його заступники та начальники профільних департаментів.