Сьогодні, 16 жовтня, до офісу «Агентства розвитку Дніпра» завітала делегація Федеральної Землі Північний Рейн-Вестфалія, ФРН. Міністерство представляли – керівник департаменту з питань регіонального маркетингу та розвитку, уповноважений з питань зовнішньо-економічних відносин Міністерства економіки та діджиталізації Федеральної Землі Північний Рейн-Вестфалія доктор Тобіас Траупель, радник з питань політики європейського права, координатор програм європейської допомоги пані Альона Германн та відповідальна за стартап-проекти в Центральній і Східній Європі Агентства економічного розвитку Федеральної землі Північний Рейн-Вестфалія Олена Матекина.

Метою зустрічі було вивчення можливостей поглиблення двосторонньої співпраці з м. Дніпром на регіональному рівні за європейськими програмами у таких галузях, як: новітні технології та діджиталізація, IT, стартап-екосистеми, економічна кооперація у сфері енергоефективності тощо. Німецьких гостей зацікавив пакет інвестиційних проектів «Агентства розвитку Дніпра», за деякими з яких (наприклад, як індустріальний парк «Innovation Forpost») вони мають власний досвід. Тож у співпраця у рамках таких проектів, напрацювання економічних взаємовигідних зв’язків ляжуть в основу дорожньої карти.

На 2020 рік вже заплановано візит в Україну Міністра економіки та діджиталізації Землі Північний Рейн-Вестфалія професора Андреаса Пінкварта.