Дніпро, як один з лідерів пошуку сучасних способів переробки твердих побутових відходів, використовує майданчики, на кшталт Міжнародної конференції «Енергія із біомаси 2019», для контактів з партнерами, інвесторами та розробниками новітніх технологій для будівництва заводу з переробки ТПВ у м. Дніпрі.

«Агентством розвитку Дніпра» вже розроблено проект будівництва заводу з переробки ТПВ з використанням механіко-біологічної обробки сміття та виробництва альтернативного палива для цементної галузі та теплогенеруючих станцій.

З головою правління Біоенергетичної асоціації України Георгієм Гелетухою

Проте, за словами директора «Агентством розвитку Дніпра» Володимира Панченка, для запуску такого масштабного проекту не лише у Дніпрі, а по всій Україні, необхідне якнайшвидше прийняття ряду законів, які б регулювали цю сферу (тариф на захоронення, тариф на переробку; відповідальність виробників та постачальників упаковки).

З головою громадської спілки «Global 100 RE Ukraine» Олександром Домбровським

«Якщо ми прагнемо в Європу, то і принципи, за якими живе Європа в частині поводження з відходами, для нас повинні бути ті ж, – каже Володимир Панченко. – Ми мусимо мати власні яскраві приклади дієвої сміттєпереробної галузі. На кшталт сміттєпереробного заводу у місті Ольштин (Польща), який обслуговує 500 тис. населення, захороняючи на полігоні за 100 км від міста лише, вдумайтесь в цю цифру, 8% від прийнятих відходів, які є інертним матеріалом, що не має запаху та не шкодить довкіллю. В Ольштині навіть немає полігону безпосередньо для сміттєпереробного заводу, бо він просто напросто не потрібен».