«Один пояс, один шлях» – глобальна ініціатива уряду Китаю щодо торговельно-економічного, культурного та науково-технологічного співробітництва. В рамках ініціативи розбудовується наймасштабніший транспортно-логістичний проект ХХІ ст., який поєднає Китай та країни Західної Європи. Масштаби інвестицій в реалізацію стратегії нового Шовкового шляху оцінюються трильйонами доларів. А ключовими галузями інвестування китайських компаній в рамках ініціативи «Один пояс, один шлях» є енергетика, транспортна інфраструктура, логістика, нерухомість.

Тож, не дивно, що китайські делегації, які складаються з бізнесменів та посадовців різних провінцій КНР, раз за разом відвідують місто Дніпро, яке має не лише вигідне географічне розташування, але і привабливі, з огляду на пріоритети, інвестиційні проекти. Такі, як наприклад, Industrial Park «Innovation Forpost», агропарк, які пропонують в «Агентстві розвитку Дніпра», а також власні виробничі проекти, кількість яких різко збільшується після посилення торгівельної війни Китаю та США.

Цього разу до агентства завітали представники компанії DONGE YIKE PANEL CO., LTD, яка входить в будівельну асоціацію SHANDONG DONGE CONSTRUCTION INDUSTRY, у складі генерального директора YAO GUANGDONG, головного інженера SHAO GUIWU, директора з продажу в Європі WU CHONGYANG.

За словами пана YAO GUANGDONG, як активні учасники програми нового Шовкового шляху «Один пояс, один шлях», компанія зацікавлена в будівництві власного виробництва в Україні.

У той же час директор «Агентства розвитку Дніпра» Volodymyr Panchenko зазначив: «Ми побачили серйозність намірів, про що свідчить детальне опрацювання наявних у Дніпрі майданчиків та кадрового потенціалу і велика кількість запитань щодо можливостей підтримки державою залучення іноземних інвестицій, які можуть відкритися з приходом нового уряду».

Чи проляже новий шовковий шлях Китаю через українське місто Дніпро – покаже час.