Певно, кожен з нас бажає жити у «місті мрії» – безпечному, комфортному, з чистим середовищем, зі зручною технологічною інфраструктурою та можливостями для розвитку. Проте більшість погодиться, що одного бажання замало – треба ретельно вивчати світовий досвід, залучати експертів.

З огляду на це «Агентство розвитку Дніпра» вже запрошувало до нашого міста візіонерів зі світовим ім’ям – ревіталізаторів Дена Кінкейда та Дена Андерсона. Їх багаторічний досвід у сфері міського планування, адаптивного вторинного використання та багатофункціонального розвитку корисний для Дніпра.

Цього разу заступник директора з питань інвестицій «Агентства розвитку Дніпра» Алексей Самовалов (Alexey Samovalov) взяв участь в Morning Talk зі світовою зіркою архітектури Жаком Ружері (Франція). Захід організував партнер агентства – FIABCI-Ukraine.

Пан Жак Ружері приїхав до України, щоб взяти участь у розгляді потенційних проектів для проектування міста-майбутнього з використанням його ідей підводної та наводної архітектури у Одесі та Києві, а також залученням до проекту його міжнародного фонду Jagues Rougerie Foundation, головними цілями якого є: надання молодим поколінням засобів для того, щоб вони могли побудувати життєве середовище, яке враховує і цінує багатство планети, заохочення архітектурної та технічної сміливості та інновацій, а також нових проектів, пов’язаних з областями моря та космосу, згідно з принципами сталого розвитку.

«Французький архітектор Жак Ружері спроектував вкрай цікавий проект, – ділиться враженнями Олексій Самовалов. – Уявіть собі величезне плаваюче місто «City of Mériens», яке використовуватиме виключно відновлювальні джерела енергії та не вироблятиме відходів. Схожий на гігантського ската водний мегаполіс сягатиме 899 метрів у довжину і 502 метри – у ширину. У місті, яке матиме житлові квартали з навчальними аудиторіями, лекційними залами, лабораторіями і зонами для відпочинку та спорту, зможуть жити і працювати близько 7 тис. небайдужих до океану вчених».

Можливо, хтось назве пана Жака Ружері мрійником. Але достатньо поглянути на створені ним дивовижні проекти в Монако, ОАЕ, Французькій Полінезії і стає зрозумілим, що він втілює свої мрії у життя.

А коли такі експерти вірять у велике майбутнє м. Дніпро – це надихає.

До речі, на запрошення «Агентства розвитку Дніпра» пан Жак Ружері погодився відвідати наше місто, адже зацікавився у провадженні інвестиційних інфраструктурних проектів агентства, співзвучних його філософії візіонера.

Яких? Слідкуйте за нашими новинами – і дізнаєтесь вже незабаром!