Сьогодні у м. Києві відкрилась VIІI Міжнародна конференція «UkrCemFor 2019. Цементна промисловість. Найкращі практики. Перспективи розвитку».

На цьому форумі директор «Агентства розвитку Дніпра» Володимир Панченко презентує інвестиційний проект з переробки відходів на SRF-паливо для виробництва цементу.

Впровадження цього проекту надасть можливість ефективної утилізації та зменшення об’ємів захоронення твердих побутових відходів (ТПВ), виробництва альтернативного якісного паливо взамін викопного для використання в цементній галузі, що призведе до зменшення викидів діоксиду вуглецю (С02) в атмосферу.

«Українські міста потребують швидкого і якісного втілення проектів якісної переробки побутового сміття, – каже Володимир Панченко. – При існуючих тарифах та очікуваних темпах їх підвищення найефективнішим за нашими підрахунками є переробка горючих фракцій у SRF. Потрібна тісна співпраця з виробниками, щоб використання альтернативного палива було їм вигідне (а ціна є нижчою в два рази від вугілля, з урахуванням калорійності), а також буде досягнуто зменшення викидів СО2. Я вже мав коротку, але ґрунтовну розмову з паном Koen Coppenholle, Chief Executive в CEMBUREAU, The European Cement Association. І те що, голову асоціації цементників ЄС зацікавив наш проект – є додатковим обнадійливим фактором у його подальше втілення».