Під час бізнес-форуму «Литва-Україна: досвід Європейського союзу для Дніпра», який відбувся сьогодні у ДніпроОДА, заступник директора з питань інвестицій  «Агентства розвитку Дніпра» Олексій Самовалов ознайомив гостей з низкою інвестиційних проектів, серед яких – Industrial Park «Innovation Forpost», виставковий центр та ін., до яких агентство пропонує долучитися литовським інвесторам.

Серед поважних гостей були присутні: Єкатерина Рояка, віце-міністр економіки та інновацій Литовської Республіки; Марюс Януконіс, Надзвичайний та Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні (Lietuvos ambasada Ukrainoje / Посольство Литви в Українi); Сигітас Леонавічус, президент Вільнюської торгово-промислової та ремісничої палати (Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmai); Віталій Півняк, Почесний консул Литовської Республіки у м. Дніпро.

Захід відбувся за участі представників 15 литовських компаній (в сфері проектування, виробництва та інсталяції в енергетиці, будівельних матеріалів і технологій, IT-послуг), а також Вільнюської торгово-промислова палати, Міжнародного енергетичного кластеру, фахівців Дніпропетровського регіонального інвестиційного агентства.

«У рамках бізнес-форуму були проведені В2В зустрічі та встановлені ділові контакти з литовськими компаніями», – зазначив Олексій Самовалов.