В «Агентстві розвитку Дніпра» відбулась зустріч Надзвичайного та Повноважного Посла Республіки Корея в Україні пана Лі Янг-Гу з представниками бізнесових та наукових кіл нашого міста.

«Два тижні тому під час нашого форуму у Києві «Innovation Forpost Dnipro: реальний фактор впровадження індустріальної політики ЄС в Україні»» Пан Лі Янг-Гу презентував моделі успішного індустріального розвитку Кореї, – розповідає директор «Агентства розвитку Дніпра» Володимир Панченко. – Його яскрава доповідь викликала шалену зацікавленість у аудиторії. Тож, ми запросили пана посла до Дніпра».

Економічне корейське диво, досвід цієї країни, дійсно, може бути безцінним, а хороші економічні стосунки – життєво важливими для відродження економіки України.

В умовах обмеженості ресурсів Кореї вдалося досягти 30% зростання ВВП за 10 років, і саме індустріальні і технопарки стали хребтом економічного розвитку. Сьогодні в Кореї виробляють 80% продукції в індустріальних парках. Основними факторами фантастичного успіху, за визнанням експертів, були і залишаються гарантії уряду та людські ресурси.

На сьогодні Південна Корея – одна з найсильніших і найбільш успішних економік світу, що займає 13-е місце за ВВП ($1,5 трильйони, згідно даних Світового банку), країна з низьким безробіттям (3,7%), а також річним припливом іноземних інвестицій в розмірі більш ніж $17 мільярдів. Крім цього, Південна Корея займає п’яте місце в світі за витратами на R&D – $73,2 мільярда (з часткою ринку в 4,1%) і перше місце в світі по витратах на R&D у відсотках від ВВП (4,3%).

«На сьогоднішній день найбільш перспективною галуззю співпраці є смарт-фермерство, – заначив під час зустрічі пан Лі Янг-Гу. – Україна має дуже сильну IT-галузь, а також хороший досвід в створенні тепличного комплексу для вирощування різних культур і овочів. Це створює нові шляхи для перспективного співробітництва. Також в рамках ініціативи з будівництва Smart City в Україні, південнокорейські компанії зацікавлені в участі в інфраструктурних проектах, таких як Industrial Park «Innovation Forpost»  – у Дніпрі. Наші біокомпанії мають контракти з українськими медичними університетами та інститутами з пошуку і створення ліків від раку. Ще одна сфера співпраці — це стартапи. Перш за все, нам цікаві інноваційні та технологічні рішення та ідеї».

Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Корея впевнений, що об’єднання зусиль корейських та українських фахівців у ближчій перспективі тільки сприятиме лідерству обох держав.

Переглянути сюжет ДніпроTV: