Представники «Агентства розвитку Дніпра» обговорили перспективи співпраці з керуючим директором ЄБРР в країнах Східної Європи і Кавказу Маттео Патроне.

На запрошення U.S.-Ukraine Business Council (USUBC) участь у круглому столі, який відбувся у Києві, взяли директор «Агентства розвитку Дніпра» Володимир Панченко та заступники з питань інвестицій та інноваційОлексій Самовалов та Дмитро Хорішко.

За словами Володимира Панченка, темою для обговорення стали інвестиційні можливості в Україні та міжнародні інвестиційні можливості для бізнесу, пріоритети Європейського банку реконструкції та розвитку.

«У вересні 2018 року Рада директорів ЄБРР схвалила нову стратегію для України, яка визначає пріоритети Банку в країні на наступні п’ять років, – говорить Володимир Панченко. – ЄБРР приділятиме особливу увагу проектам, які інтегруватимуть інвестиції в такі сфери, як енергетична безпека та ефективність, фінансовий сектор, торгівля і нарешті – інфраструктура розвитку економіки у вигляді індустріальних парків. Тож, в першу чергу, ми розглядаємо Industrial Park «Innovation Forpost», як інвестиційний проект з тим потенціалом, який відповідає стратегії ЄБРР».

ЄБРР є найбільшим інвестором в Україні з понад 12 мільярдів євро інвестицій за останні 27 років.

15 березня ЄБРР і Євросоюз оголосили про запуск кредитної лінії EU4Business-ЄБРР обсягом 60 мільйонів євро для фінансування проектів малих і середніх підприємств в Україні. Лінія призначена для МСП, для використання підприємствами можливостей, які відкриваються через Угоду про поглиблену та всеосяжну зону вільної торгівлі (ПВЗВТ) між ЄС та Україною.