«Для більшості населення те, що роблять експерти – опис того, як цілі розвитку нашого регіону відповідають цілям всього людства, є абстракцією. Але це не так. Такі документи формують напрямок міжнародних інвестицій, а значить те, що буде відбуватися в Україні, в м. Дніпрі, – говорить  директор «Агентства розвитку Дніпра» Володимир Панченко. – Я долучався до цього проекту ООН, як експерт по написанню регіональної доповіді «ЦІЛІ СТАЛОГО РОЗВИТКУ ДНІПРО-2030», і розумію, що без проведення подібних заходів, залучення широких експертних кіл та громади, ми в Україні, не дивлячись на очевидні  економічні, соціальні та екологічні виклики, будемо отримувати недостатньо інструментів розвитку».

Під час економічної дискусії по цілям сталого розвитку Володимир Панченко на прикладі інвестиційного проекту – створення індустріального парку «Innovation Forpost» у м. Дніпрі – довів, як поєднавши ці цілі та світовий тренд щодо ревіталізації промислових зон – можна досягти не лише його окупності, але й зробити соціальним.

«Інфраструктура розвитку економіки не тільки потрібна, але і вигідна, – підсумовує Володимир Панченко. –  Тож, мусимо доводити це світовим і європейським інституціям».