Представники більше 10 провідних промислових підприємств та об’єднань Дніпровського регіону на майданчику «Агентства розвитку Дніпра» взяли участь в унікальній події, спрямованій на вироблення європейської індустріальної політики.
 
Свої виробничі можливості для участі у спільних процесах створення доданої вартості, здійсненні науково-дослідних проектів у аерокосмічній сфері, важкому машинобудуванні представили, зокрема, ГС «Український аерокосмічний кластер», Noosphere, Інтерпайп, Павлоградський машинобудівний завод, ДП «Дніпрокосмос», River Wind Ukraine. Європейській спільноті також представлені можливості індустріального парку «Innovation Forpost», 30% території якого вже попередньо зарезервовано майбутніми резидентами зі сфери інноваційного виробництва.
 
Окрім того, окремим блоком було обговорено питання підвищення енергоефективності, представлено можливості для реалізації спільних із європейськими партнерами інноваційних проектів в рамках Horizon 2020, а також доступу до джерел фінансування.
 
Відповідно до процедури, результати заходу будуть спрямовані найближчим часом Європейській комісії для включення до загального звіту за підсумками проведення Європейських індустріальних днів 2019.
 
Усі виступи спікерів, а також інформаційно-презентаційні матеріали також буде розміщено на порталі http://euindustryday.in.ua, який представлений для загального доступу на сторінці Європейської комісії.
 
«Увага ЄС до індустріального розвитку в Україні – нова сторінка у відносинах, – наголошує директор «Агентства розвитку Дніпра» Володимир Панченко. – Важливо, щоб рекомендації і побажання бізнесу і місцевих органів влади були почуті. Вже в цьому році хотілось би, щоб Україна вступила до Європейського космічного агентства – ініціатива повинна бути від Кабміну, а також очікуємо підтримки і просування голосування за додаткові стимули учасникам індустріальних парків. Ну і звичайно – наповнення експортно-імпортних кредитного агентства мінімум на 2 млрд грн. Тоді в регіонах розвиток набуде нового поштовху».
 
У свою чергу, координатор Європейських індустріальних днів в Україні, Денис Базілевич, подякував «Агентству розвитку Дніпра» за високий рівень організації заходу та фаховість дискусій.
 
«Потужність сигналів, які дали провідні промислові підприємства Дніпра на цьому унікальному заході, дають усі підстави очікувати, що вони будуть почуті в широкому колі потенційних партнерів у ЄС, включені до фінального звіту Єврокомісії за підсумками проведення Європейських індустріальних днів, а також враховані профільними вітчизняними органами влади у формуванні та реалізації індустріальної політики», – зазначив експерт.
 
Довідково:
 

«Європейські індустріальні дні» – це унікальна платформа для вироблення спільної індустріальної політики Європейського Союзу. Кожного року відбувається верифікація, моніторинг та оцінка виконання Стратегії індустріального розвитку, схваленої Єврокомісією у 2017 році, а також її адаптація до сучасних викликів, спираючись на отриманий зворотний зв’язок від представників європейських ділових та наукових кіл. Україна бере участь у платформі вже вдруге. Більше інформації про Європейські індустріальні дні можна отримати на сторінці Європейської комісії https://ec.europa.eu/info/policies/business-and-industry/eu-industry-days-2019_en

Основними організаторами та партнерами виступають Міністерство економічного розвитку і торгівлі України та Команда підтримки реформ при Міністерстві, Офіс реформ Кабінету Міністрів України, Рада підприємців при КМУ, Торгово-промислова палата України / Ukrainian CCI, Агентство розвитку Дніпра, Хмельницька Торгово-промислова Палата та Вінницька торгово-промислова палата. Заходи проходитимуть за підтримки Проекту «Консультування підприємств щодо енергоефективності» / Energy Efficiency Projects – Проекти з енергоефективності, що виконується виконується Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, за дорученням уряду Німеччини.