Про це було наголошено під час зустрічі секретаря міської ради Дніпра Олександра Санжари з представниками чеської делегації – заступником міністра промисловості і торгівлі Їржі Гавлічеком, Надзвичайним і Повноважним Послом Чеської Республіки в Україні Радеком Матулою, директором департаменту зовнішньоекономічної політики Міністерства промисловості і торгівлі Мартіном Поспішилом.

Сторони обговорили перспективи можливої співпраці, зокрема, у галузях економіки, промисловості та освіти.

«Ми приїхали до міста Дніпра, адже хочемо розвивати більш інтенсивні взаємини з регіонами України. Це – один із підсумків засідання чесько-української міжурядової комісії. Я радий, що ми приїхали саме до вас. Ми знаємо, що ваша область має індустріальне спрямування. У нас багатий досвід у галузі промисловості й не тільки», – зазначив заступник міністра промисловості і торгівлі Чеської Республіки Їржі Гавлічек.

За словами посадовця, чеські компанії мають напрацювання у галузі розвитку проектів смарт-сіті, а також у напрямах якісних комунальних технологій і природоохоронних ініціатив.

Зі свого боку секретар міськради Дніпра Олександр Санжара наголосив: «Чехія має близько десяти авіавиробництв. Цей напрям близький Дніпру, адже наше місто займається аерокосмічною галуззю».

«У Дніпрі також стрімко розвивається ІТ-галузь, – додав на завершення директор «Агентства розвитку Дніпра» Володимир Панченко. – Швидкими темпами зростає й індустріальний потенціал міста. Зокрема, зараз Дніпро активно працює над впровадженням потужного інвестиційного проекту – Industrial Park «Innovation Forpost».