До м. Дніпро з робочим візитом завітала делегація м. Далянь (провінція Ляонін, КНР) на чолі із заступником мера міста паном Лу Ліном. Метою візиту стало обговорення механізмів активізації торговельно-економічного, науково-технічного та інвестиційного співробітництва. Адже наразі між містами діє угода про співробітництво, яка укладена ще у 2007 році.

Переговори з китайською стороною проходили, як у відповідних департаментах Дніпровської міської ради, так і в «Агентстві розвитку Дніпра».

За словами директора «Агентства розвитку Дніпра» Володимира Панченка головними векторами під час перемовин стали: медичний туризм до м. Далянь (до відомого у світі центру традиційної китайської медицини), туристичний мейнстрим до м. Дніпра, двостороння торгівля та індустріальна кооперація.

«Україна сьогодні переживає економічний перехід, і потребує інвестицій, з тому числі з Даляня, а Далянь також цікавить український ринок та виробничі майданчики, –  каже Володимир Панченко. –  З 1985 року по серпень 2018 року, в Даляні створено всього 6 підприємств на основі українських капіталовкладень (100 тис. Дол. США). Тож, ми продемонстрували китайським гостям наші масштабні інфраструктурні проекти, такі як, індустріальний парк «INNOVATION FORPOST», агропарк, завод по виробництву плоского скла, повітряне метро. І розраховуємо як на посилення торгового обігу, так і на зустрічні прямі інвестиції».

Сторони погодились, що для поліпшення взаєморозуміння між підприємствами з Даляню і України необхідно, щоб обидва уряди працювали разом, щоб створити ефективну платформу для співпраці та обміну для сприяння комунікації між підприємствами і розширення можливостей для співпраці.