Міський голова Дніпра Борис Філатов зустрівся з Послом Республіки Корея в Україні паном Лі Янг Гу. Під час розмови Борис Філатов згадав візит дніпровської делегації до міста Поханг та відвідання тамтешнього розвинутого технологічного парку. Сторони також відзначили схожість двох міст, зокрема, у постіндустріальному розвитку. Нині мерія Дніпра зацікавлена у співпраці з Кореєю.

«Проект індустріального парку, аналогічний до того, що є в Похангу, ми розвиваємо тут, у нас. Тож нам важлива, зокрема, консультаційна допомога корейської сторони», – сказав мер Дніпра.

За даними «Агентства розвитку Дніпра», проект індустріального парку «INNOVATION FORPOST» має інвесторів, які готові вкласти близько 50 млн доларів США.

«Радий, що ваш візит до Поханга був успішним, що ви встановили прямий контакт на рівні міст. Сподіваємося, що будуть конкретні результати. Думаю, ми зберемо всі запити та передамо до Кореї – на вивчення нашого Мінфіну», – повідомив пан Лі Янг Гу.

Крім цього, під час зустрічі сторони говорили про добудову метро у Дніпрі та перспективи створення в місті сміттєпереробного об’єкта.

Відео-сюжет телеканалу ДніпроTV: