27 вересня у Дніпрі, в індустріальному парку «INNOVATION FORPOST», відбулося підписання меморандумів між проектним офісом парку – «Агентством розвитку Дніпра» та першими компаніями-резидентами – TechBrainers (проект Pilot Maker Electro, Польща), BЕОNТОP, «Ваговимірювальні системи».


«Наша зустріч присвячена таким основним питанням: запуск бізнес-інкубатора та підписання угоди з нашим польським партнером, який займатиметься підтримкою й розвитком українських стартапів і залучатиме до роботи закордонні. Також це укладення декількох угод із представниками українських компаній про те, що вони стають резидентами INNOVATION FORPOST», – розповів директор «Агентства розвитку Дніпра» Володимир Панченко.

Під технологічний бізнес-інкубатор підготують дві споруди, що розташовані на території індустріального парку. Будівлі буде відремонтовано та облаштовано на грантові кошти Міністерства регіонального розвитку України. За словами заступника директора з інновацій «Агентства розвитку Дніпра» Дмитра Хорішка, вже у другій декаді 2019 року бізнес-інкубатор запрацює і випускатиме щороку 25 новітніх бізнесів, які позитивно впливатимуть на економіку міста та країни.

«Дніпро традиційно вважається підприємницьким містом в Україні. А коефіцієнт науковців та представників технічних спеціальностей на душу населення у Дніпрі найбільший. Однак ці люди масово виїжджають з міста за кордон або у Київ. Нам дуже важливо створити той якір, який триматиме їх та водночас дозволятиме розвивати свої ідеї, бізнес, місто та державу в цілому», – додав Дмитро Хорішко.

Для польської компанії TechBrainers (проект Pilot Maker Electro) це перший досвід співпраці з Україною.

«Ми працюємо із різними країнами світу. Маємо надію, що наша співпраця з Дніпром та Україною буде такою ж успішною. Ми надаватимемо менторську підтримку, ділитимемося досвідом. Також нам цікаво надати польським стартапам можливість попрацювати із представниками вашої держави і навпаки – налагодити бізнес-процес так, щоб українські інновації знаходили своїх клієнтів за кордоном», – розповів представник польської компанії TechBrainers (проект Pilot Maker Electro) Олександр Токарев.

Українські ж компанії, що підписали меморандум, зі свого боку зацікавлені в розширенні та розвитку.

«Ми хочемо потрапити в індустріальний парк, щоб розширитися. Ми прийшли до цього за доволі великий термін нашого існування. Крім цього, нас привабило те, що тут можна будуватися, розвиватися та співіснувати з іншими компаніями на одній території», – пояснив комерційний директор BЕОNТОP Євген Черненко.

Довідка. Індустріальний парк «INOVATION FORPOST» – це мультифункціональний майданчик, на якому буде розташовано офіси і науково-дослідні центри, виставковий комплекс з інноваційним музеєм науки, тестовий майданчик HypeUA, бізнес-інкубатори, навчальні кампуси, апартаменти з дитсадком, готель і зелені зони. Цей проект допоможе створити місця для роботи, відпочинку та розвитку містян.

Відео-сюжет телеканалу ДніпроTV:

Відео-сюжет телеканалу Регіон:

Відео-сюжет 11 телеканалу: