За підсумками 5-денного семінару «Управління місцевим розвитком», який проходив у Дніпрі в рамках українсько-польського проекту «Професійні кадри в місцевому самоврядуванні» за участю польських експертів на чолі з Кшиштофом Лонткою, директором управління неінвестиційних проектів Адміністрації міста Люблін, заступник директора  «Агентства розвитку Дніпра» Олексій Самовалов разом з колегою Ярославом Ярошенко, керівником напрямку ребрендінгу та іміджу, успішно склали іспит та отримали сертифікати міжнародного зразка – PRINCE2 FOUNDATION.

Проекти в контрольованому середовищі (англ. –  PRINCE) – це структурований підхід до управління проектами. Метод включає в себе організацію, управління і контроль проекту, а також принципи управління якістю та комунікації. PRINCE2 є зареєстрованим торговим знаком державної торгово-промислової палати  незалежного підрозділу державного казначейства Сполученого Королівства Великої Британії і Північної Ірландії.

«Методологія PRINCE2 використовується провідними європейськими компаніями та визнана найкращою для реалізації проектів у муніципалітетах, – розповідає директор «Агентства розвитку Дніпра» Володимир Панченко. – Місто вочевидь має попит на нову генерацію проектних менеджерів, які з допомогою отриманих знань зможуть ще якісніше реалізовувати важливі для розвитку міста проекти, ще ефективніше залучати кошти міжнародної технічної допомоги. Та ж Європейська комісія, до прикладу, із значно більшою довірою та прихильністю  ставиться до організацій, які використовують цю методологію. Тож для нас, як проектно-інвестиційного офісу мера Бориса Філатова, використання PRINCE2 при реалізації масштабних проектів – це, насамперед, прозорість, ефективність та швидкість у процесі досягнення поставлених проектом цілей».