Дніпро отримав 45 га землі для розбудови масштабного проекту – Індустріального парку INNOVATION FORPOST. Територію та низку приміщень, що розташовані поблизу Слобожанського проспекту, місту передала компанія Інтерпайп.

Індустріальний парк INNOVATION FORPOST стане мультифункціональним майданчиком і дозволить створити кілька тисяч робочих місць. Відтак збагачуватиметься й муніципальний бюджет. Це – приклад закордонної практики з переосмислення та перетворення постіндустріальних ландшафтів.

Мер Дніпра Борис Філатов запросив інвесторів приєднуватися до проекту Індустріального парку. «Місто, територіальна громада Дніпра давно й плідно співпрацює з компанією Інтерпайп. Це – один з найбільших роботодавців у місті. Вона соціально орієнтована й бере участь в житті міста. Нині ми пройшли важливий етап у створенні майбутнього Індустріального парку. Тепер місто не має перепон, щоб повноцінно освоювати надану територію. Тож запрошуємо майбутніх інвесторів – людей, які хочуть відкривати у місті нові виробництва», – сказав Борис Філатов.

Мер Дніпра додав, що на переданій ділянці землі проведуть рекультивацію, а відповідні документи буде зареєстровано у Міністерстві економіки України. Крім цього, розташовані там споруди мають всі необхідні комунікації. Зокрема, є залізнична гілка, котра виходить на одну з головних міських магістралей – Слобожанський проспект. На території, яку місту передали за нотаріальним договором, планують розмістити не лише виробничі площі, а й офісні приміщення або торгово-виставковий центр майбутнього Індустріального парку.

«На цих територіях раніше знаходився мартенівський цех – застаріле виробництво, яке ми закрили. Там знаходилися й інші будови. Нині ми їх не використовуємо. Та це хороша територія, і ми вирішили віддати її місту. Ми знаємо про плани мерії зробити там індустріальний парк й повністю підтримуємо їх. Приємно, що в ці об’єкти вдихнуть нове життя», – повідомив директор з економіки і фінансів Інтерпайп Денис Морозов.

Володимир Панченко, директор «Агентства розвитку Дніпра», зазначив: «По суті – це відродження виробництва, але більш високотехнологічного. А фактично створення таких підприємств, на яких зарплата буде вищою 500 дол. Саме Мер Борис Філатов організував процес створення у Дніпрі відповідної інфраструктури для бізнесу».