Зустріч відбулась в рамках Франко-Польсько-Української конференції з питань децентралізованого партнерства, яка була організована Радою регіону Кот-д’Армор (Франція).

Зокрема, за результатами перемовин з представниками органів місцевого самоврядування та органів влади Франції таких міст, як Нансі, Страсбург, Лілль та Ренн, досягнуто домовленості щодо подальшої спільної роботи над конкретними проектами та програмами, які стануть основою для партнерства. Таке співробітництво сприятиме отриманню фінансування проектів технічної допомоги в питаннях екології та енергозбереження на рівні міст, що започатковані цього року у Франції. 

«Кращі європейські приклади розвитку міст свідчать: лише створюючи сприятливі можливості для людей, можна спонукати їх обирати це місто для життя, – каже Олексій Самовалов, заступник директора з питань інвестицій «Агентства розвитку Дніпра». – А можливості – це не тільки робота і гідна зарплата, це і можливість вибору, інфраструктура, дозвілля та екологія. Невипадково, ми вже запрошували до м. Дніпра двох чи не найкращих експертів з ревіталізації – Дена Андерсона та Дена Кінкейда. Цього разу нас запросили до Франції – ознайомитись з прикладами успішної практики і перспективами подальшого співробітництва. Одним із прикладів є місто Гавр, яке пройшло шлях реновації з індустріального в постіндустріальний стан. Дніпро міг би вибудувати ефективну співпрацю з містом Бордо, яке зробило ривок з промислового стану і повернулося обличчям до моря (а ми маємо річку), обличчям до стійкого зеленого розвитку. Прикладом також може бути регіон Нова Аквітанія, який здійснив реновацію морського узбережжя довжиною в 20 км. Спілкуючись, ми не лише почули чіткий фідбек про можливість вибудовувати пряме партнерство французьких, польських і українських міст, а й побачили зацікавленість в очах голів цих міст. Оскільки мер міста Дніпра Борис Філатов проголосив програму «місто без околиць», то освоєння старих промислових майданчиків через створення на них нових суспільно-економічних зон, фактично мікроміст з усією інфраструктурою праці і комфорту, перспектива робити це у співпраці з французькими партнерами є дуже вчасною».