Це засвідчили експерти програми розвитку ООН (ПРООН) під час презентації регіональної доповіді «Цілі Сталого Розвитку (ЦСР): Дніпро-2030».

Доповідь охопила найрізноманітніші сфери життєдіяльності регіону – економіку, охорону здоров’я, екологію, а також глобальні проблеми, такі як боротьба з бідністю.

«При розробці цілей враховувалася специфіка Дніпропетровщини. Це регіон із переважною більшістю міського населення, розвинутою важкою промисловістю. Першочергова мета проекту – допомогти територіям у їхньому розвитку», – зазначив експерт ПРООН, Голова правління Інституту суспільно-економічних досліджень Анатолій Максюта.

Загалом Дніпропетровщина визначила для себе 16 основних цілей розвитку, а для їх реалізації – 93 завдання. Серед яких – модернізація промисловості, створення нових робочих місць, залучення інвестицій.

Регіональний експерт ЦCР у Дніпропетровській області, директор «Агентства розвитку Дніпра» Володимир Панченко презентував план дій з інтеграції ЦСР до регіональних стратегій, програм та планів.

Відтепер відповідні положення знайдуть місце у новій стратегії розвитку Дніпропетровщини.

На завершення заходу експерти ПРООН провели тренінг зі стратегічного планування на місцевому рівні в контексті ЦСР та надали вичерпні консультації для представників об’єднані територіальних громад.