Впродовж 7-11 березня в Берліні проходила найбільша у світі туристична виставка ITB-2018, де вперше буде представлено і Дніпро, як місто цілорічного відвідування.

«Цього року об’єднаний Національний стенд України, виконаний відповідно до брендбуку країни, був найбільшим, ніж в останні роки – 110 м2, – розповідає керівник туристичного напрямку «Агентства розвитку Дніпра» Анна Колєда. – Поруч з Дніпром участь також приймали ще 6 міст (Київ, Одеса, Львів, Харків, Чернівці, Івано-Франківськ ) та 22 туристичні компанії. Тож українська туристична дестинація вийшла досить представницькою та різнобарвною за напрямками відпочинку від медичного до екстремального і розважального. 

Основною метою нашої участі у виставці ми ставили популяризацію Дніпра як міста цілорічного відвідування. Це мусить дозволити нам підвищити впізнаваність м. Дніпро у світі, залучити додатковий потік туристів у наше місто, розширити співробітництво з іншими країнами та містами. 

Ми привезли на ITB BERLIN-2018 багато цікавих та різноманітних промо-матеріалів, включно з новим відео-роликом, які якнайкраще презентують наше місто. Гадаю, інформація для багатьох відвідувачів була вкрай доречна. Адже чимало гостей вперше відкрили для себе місто Дніпро і з цікавістю дізнавались про місця та події, які варто відвідати під час подорожі до Дніпра. 

Аби уявити масштаб події, на якій було представлено м. Дніпро, наведу декілька цифр 25 павільйонів, 3 поверхи, 10000 експонентів, 23000 делегатів конференції, 50000 приватних відвідувачів, 115000 відвідувачів фахівців.  

Одночасно у 5 павільйонах проходила дуже насичена конвеншн програма, де м. Дніпро також було в тренді! Так, на панелі «Транспортні системи на переломному етапі – технологічні стрибки та революційні засоби транспорту», спікер Dirk Ahlborn, CEO в Hyperloop Transportation Technologies, запевнив, що перший прототип Hyperloop буде готовий вже влітку цього року. Доречі, питання транспортування, доступних і зручних авіа-сполучень поруч з приймаючими туроператорами, наявністю англо-франко-німецько- мовних гідів, логістики – були серед головних у напрямку ділового туризму. 

Дуже гарною новиною став той факт, що австрійці відновлюють річні круїзи річкою Дніпро. І ми дуже змістовно поспілкувались щодо перебування груп у місті і екскурсійних програм. Перемовини з Генеральниим секретарем World Tourism Organization (UNWTO) Зурабом Пололікашвілі, новою головою Департаменту туризму та курортів Міністерства економічного розвитку і торгівлі України Оксаною Сердюк теж мали під собою підґрунтя. Вкрай цікавою виявилась і модель державно-приватного партнерства Берліну в управлінні іміджем міста і залученням нових туристів. 

Окрім професійного нетворкінгу справжньої родзинкою на українському стенді стала Українська вечірка із частуванням українськими делікатесами, національною музикою і сюрпризами. І це невипадково, адже 2018 рік наголошено роком гастрономічного туризму. 

Підсумовуючи. Ідей та пропозицій безліч – тож будемо згуртовувати туристичні дестинації навколо Дніпра. І ще до початку туристичної виставки UITT в Києві, де 28-30 березня 2018 р. Дніпро також братиме участь, проведемо ряд зустрічей з фахівцями».