Представники Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH завітали до офісу «Агентства розвитку Дніпра», аби спільно окреслити напрямки подальшої співпраці. 

Експерт з підтримки місцевих органів самоврядування GIZ Штефан Дрегер та координатор проектів в м. Дніпрі з підтримки територіальних громад і ВПО Володимир Гарасюк надали високу оцінку фаховому рівню розробки та впровадженню програм і проектів, якими опікується команда «Агентства розвитку Дніпра». Адже, окрім ефективного державного врядування, пріоритетними напрямами німецько-української співпраці GIZ є також енергоефективність, сталий економічний розвиток.

«Усі наші проекти, такі, як створення на Слобожанському проспекті індустріального парку «INDUSTRIAL FORPOST», супроводження підготовки до будівництва в місті сміттєпереробного заводу на умовах державно-приватного партнерства чи новий історико-культурний комплекс під відкритим небом «Стара Самарь» – це, в першу чергу, сприяння інвестиціям та розвитку міського бренду, – зазначив директор «Агентства розвитку Дніпра» Володимир Панченко. – Наша діяльність з підтримки бізнесу спрямована на вдосконалення існуючих ініціатив з розвитку та приведення їх у відповідність до міжнародних стандартів UNIDO. Кінцевою метою є створення інтерактивної бізнес-платформи, що включає інвестиційні можливості, запропоновані як приватним бізнесом, так і муніципальними структурами. Ми пропонуємо потенційним інвесторам пакет повного обслуговування, який містить усе, починаючи від початкових контактів, до підтримки таких питань, як розподіл земель та комунікацій. Ми також прагнемо мінімізувати непотрібну бюрократію».

Сторони домовились у проведенні незабаром спільними зусиллями ряду тематичних форумів і круглих столів.

Нагадаємо, GIZ діє в Україні за дорученням п`яти німецьких міністерств, Європейського Союзу (ЄС), а також урядів Великої Британії та Швейцарії, та підтримує Україну на шляху демократичних перетворень з 1993 року.