Сьогодні, 22 лютого 2018 року, в Міністерстві інфраструктури України було підписано Меморандум про запуск проекту транспортних інновацій HypeUA, в рамках якого відбуватиметься розвиток новітніх транспортних технологій в Україні, в першу чергу, швидкісної транспортної системи Hyperloop.

В цій ініціативі партнерами Міністерства інфраструктури України виступили Національна академія наук України, ДК «Укроборонпром», Octagonal Corporation, ДП «Виробниче об’єднання Південний машинобудівний завод ім. О.М. Макарова» (ВО Південмаш), Комунальне підприємство «Агентство розвитку Дніпра» Дніпровської міської ради, ТОВ «Інтерпайп Україна», ПАТ «Каховський завод електрозварювального устаткування», Unit.City,  Український інститут майбутнього та Платформа розвитку інновацій».

Зокрема, під час прес-конференції міністр інфраструктури України Володимир Омелян зазначив: «Саме у місті Дніпро почнеться будівництво тестового майданчика для надшвидкої транспортної системи Hyperloop, розробленої Ілоном Маском. Ми створюємо компанію, яка буде займатися розробкою технології».

Міністр повідомив, що компанія буде називатися HypeUA.

«Ми робимо ставку на ревіталізацію наших технологій. Надшвидкісні залізниці, які рухаються зі швидкістю 500-600 км/год відходять у минуле з появою Hyperloop»,  сказав Омелян.

Майданчик для тестування даного виду транспорту з’явиться в м.Дніпрі за підтримки партнерів, які будують Hyperloop в Мексиці.

За словами директора «Агентства розвитку Дніпра» Володимира Панченка, «Цей проект далекоглядний, адже спрямований після практичної апробації на експорт технологій і продукції, тобто на підвищення ВВП України. Для м. Дніпра це буде означати – створення нових високо технологічних робочих місць – ще одну практичну користь, на якій неодноразово акцентує увагу очільник Дніпра Борис Філатов».

Відео:

Коментар директора «Агентства розвитку Дніпра» Володимира Панченка

Коментар директора «Агентства розвитку Дніпра» Володимира Панченка