Директор «Агентства розвитку Дніпра» взяв участь у Нараді з питання потенціалу енергетичного використання твердих побутових відходів за підтримки Комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки, Українського союзу промисловців і підприємців та Держенергоефективності, яка пройшла сьогодні у м. Києві.

«Ми стали першим містом у правильному підході до технології переробки, щоб мати окупний проект в форматі державно-приватного партнерства і залучити інвестора. Прекрасна пропозиція пролунала сьогодні від Голови Держенергоефективності Сергія Савчука, яка повторює наш розрахунок, але на прикладі Хмельницька. Паралельними шляхами приходимо до однакової відповіді. Це значить, що ми можемо швидко вирішити питання сміття не тільки в м.Дніпрі, а й по всій Україні», – зазначив Володимир Панченко.

За словами голови Держенергоефективності Сергія Савчука, «Побутові відходи мають значний енергетичний потенціал, який в Україні майже не використовується. За розрахунками Держенергоефективності, з 10 млн. тон побутових відходів, які потрапляють на полігони, можна заміщувати близько до 1 млрд м3 газу щорічно».

Нагадаємо, Україна має зобов’язання з адаптації до стандартів та регламентів ЄС, норми поводження із побутовими відходами передбачені внутрішнім законодавством. І збір, утилізація та переробка останніх має здійснюватись в рамках державно-приватного партнерства.

Як повідомлялось раніше, невдовзі у м. Дніпрі побудують сміттєпереробний завод. Конкурс на будівництво виграла британська компанія.