Впродовж останніх місяців КП «Агентство розвитку Дніпра» Дніпровської міської ради відвідала ціла низка представницьких делегацій депутатів міськрад та представників органів влади міст Львівської, Тернопільської, Волинської, Чернівецької, Івано-Франківської, Вінницької та Київської областей. Були серед гостей і команди агенцій стратегічного розвитку міст нашталк у Дніпрі. Адже на місцях добре розуміють, що це – рушійний механізм позитивних змін у місті, створення умов для його сталого розвитку, підвищення інвестиційної привабливості та залучення зовнішнього фінансування.

Цього разу до офісу «Агентства розвитку Дніпра» завітала делегація Мелітопольської міської ради Запорізької області. Гостей, а саме – в.о. заступника міського голови Сергія Прийму, заступника начальника фінансового управління Ірину Іванову та директора нещодавно утвореної комунальної установи «Агенція розвитку Мелітополя» Іллю Крохмалова – цікавило багато питань. Серед яких – досвід в області стратегій розвитку, смарт-спеціалізації, бізнес-плануванні, підготовці, аналізі удосконалення та супроводженні інвестиційних проектів. Насамперед, підготовка «Агентством розвитку Дніпра» попередніх техніко-економічних обґрунтувань та бюджетних програм для інфраструктурних проектів міста.

Тож не випадково, що найбільшу зацікавленість у гостей викликав досвід створення індустріального парку «Industrial Forpost» – масштабного інвестиційного проекту, який впроваджує «Агентство розвитку Дніпра» в районі Слобожанського проспекту. Про нього розповіли заступник директора з питань інвестицій Олексій Самовалов та керівник проекту Олена Іваницька.