У м. Дніпрі пройшов дводенний семінар «Практичні аспекти залучення прямих іноземних інвестицій та супроводу інвесторів», який UkraineInvest – Ukraine Investment Promotion Office прововів спільно з ULEAD з Європою / ULEAD with Europe.

Окрім «Агентства розвитку Дніпра» учасниками заходу стали представники інвестагентств ще з 6 регіонів – Донецької, Запорізької, Луганської, Миколаївської, Харківської та Херсонської областей.

На завершення першого дня заступниця директора UkraineInvest Уляна Хром’як та менеджер з питань співпраці з регіонами Віталій Стацюк виявили бажання особисто познайомитися з командою «Агентства розвитку Дніпра», яка опікується залученням інвестицій та впроваджує амбиційні проекти, завітавши в офіс агентства на вул. Воскресенській, 14.

«UkraineInvest приділяє велику увагу співпраці з регіонами, адже побудова ефективної комунікації є запорукою подальшого успіху. Сьогодні ми бачимо великий інвестиційний потенціал в регіонах, який потрібно розвивати» – зазначила Уляна Хром’як.

Досвід роботи з іноземними інвесторами, подолання перешкод на цьому шляху цікавили обидві сторони. Також було окреслено спільний план дій на найближчий час, про результати якого ми дізнаємось вже незабаром.

Вкрай символічно, що саме в цей день сучасність та майбутнє м. Дніпра, України поєднались з історією в єдине ціле. Адже разом із спілкуванням команди агентства з представниками офісу із залучення та підтримки інвестицій поруч проходила розмова дітлахів – учнів 10-11 класів КЗО «НВК №87» ДМР 87 та учасників краєзнавчо-історичного гуртка «Пошук». Після екскурсії «м .Дніпро: від козаків до ракет», яку для них провело «Агентство розвитку Дніпра» та просвітяни Інституту історії Дніпра, вони теж перемістилися до офісу агентства, де завдяки настільній грі «Українська революція 1917-1921 рр» заглибилися у період визвольної боротьби на початку ХХ століття. Київські гості були приємно вражені практикою агентства проводити одночасно різнопланові заходи.

Під час другого дня семінару колег з інвестагентств 6 регіонів України дуже цікавив досвід створення індустріального парку «Industrial Forpost» – масштабного інвестиційного проекту, який впроваджує «Агентство розвитку Дніпра» в районі Слобожанського проспекту.

Директор агентства Володимир Панченко та керівник проекту Олена Іваницька не лише представили проект, а й залюбки відповіли на чисельні питання.

Нагадуємо, UkraineInvest є консультаційно-дорадчим органом, підпорядкованим Кабінету Міністрів України, що координується Урядовим уповноваженим з питань інвестицій, першим заступником міністра фінансів Оксаною Маркаровою.