Про це досягнуто домовленості під час робочої зустрічі у м. Києві, які закріплені у спільному меморандумі, що стає відправною точкою у пошуку джерел фінансування вказаних ініціатив. 

За словами директора «Агентства розвитку Дніпра» Володимира Панченка, «одним із стратегічних завдань агентства з дня створення було залучення коштів для подолання екологічних проблем на основі співпраці з місцевим бізнесом та залучення стратегічних партнерів, що мають відповідний досвід. На цьому неодноразово наголошував очільник Дніпра Борис Філатов. Адже за рахунок подолання екологічної проблеми місто Дніпро в змозі перетворитися на аналог Відня, Монреаля, Сеула – в якому можна жити як в курортному місці та центрі бізнесу. Це призведе до припливу активного населення з усієї України та світу». 

Керівник проектів BETEN International Мішель Форже додав, що «французька консалтингова компанія BETEN із своєї 40-річної історії має більш ніж 25-річний досвід реалізації подібних проектів в Україні, країнах Східної Європи і СНД. Адже основними напрямками спеціалізації компанії є інжиніринг, координація і девелопмент проектів на міжнародному рівні; реалізація «під ключ» широкого спектру промислових проектів, зокрема в енергетиці та АПК; послуги у сфері екологічних проектів – енергоефективність, відновлювальна енергетика, управління відходами та водоочищення». 

Дніпровська делегація ознайомилась з проектами, які були реалізовані BETEN International у сфері відновлювальної енергетики (сонячної та вітрової) та ініціативами, спрямованими на покращення екологічної стану територій. Зокрема проектами з управління відходами, що реалізуються на основі сучасних технологічних процесів та найкращих світових управлінських практик з урахуванням останніх змін у законодавстві України.

Зі свого боку, французьку сторону зацікавила участь у проекті створення індустріального парку на Слобожанському проспекті «INDUSTRIAL FORPOST» у м. Дніпрі, який впроваджує «Агентство розвитку Дніпра».