30 листопада у Дніпрі відбувся Перший форум двостороннього українсько-турецького ділового співробітництва Ukraine-Turkey business forum Dnipro-2017. Близько 100 представників бізнесу з України та Туреччини обговорювали умови та можливості співробітництва у сфері торгівлі та інвестицій, будівництво індустріального парку, а також відвідали підприємства Дніпра.

Організаторами заходу виступили комунальне підприємство «Агентство розвитку Дніпра» Дніпровської міської ради спільно з Міжнародною спілкою бізнесменів України та Туреччини (TUID) і Foreign Economic Relations Board of Turkey (DEIK).

Від початку Форуму пролунало декілька  гучних заяв.

Секретар Дніпровської міськради Олександр Санжара, звернувшись до турецької делегації, наголосив, що мерія Дніпра на чолі з міським головою Борисом Філатовим готова запровадити нові функціональні посади у міськраді  для супроводження інвесторів  на прикладі VIP-менеджерів  у банках.

«Ми можемо запропонувати посаду аналога VIP-менеджера у міськраді на кшталт позиції у сучасному банку, який обслуговуватиме VIP-бізнес, – зазначив Олександр  Санжара. – Якщо ми розуміємо ґрунтовну зацікавленість крупних інвесторів у нашому місті та створенні нових робочих місць, ми виділятимемо окремого чиновника, який відповідатиме за супровід усіх процесів. Щоб вони проходили швидко, документи не залежувалися, а зв’язок з потрібними службами та виконавчими органами не затримувався. Ми не зможемо змінити те, що встановила держава, але зробимо усе залежне, щоб максимально прискорити те, що в змозі зробити Дніпровська міськрада».

Директор КП «Агентство розвитку Дніпра» Володимир Панченко є одним з провайдерів інвестиційного процесу  в нашому місті. І як депутат міськради він  надалі сприятиме налагодженню тісних бізнес-зав’язків між інвесторами та місцевою владою та громадою.

Водночас голова правління Міжнародної спілки бізнесменів України та Туреччини (TUID) Буряк Пехліван звернув увагу на необхідність відновлення авіасполучення з Дніпром через Turkish Airlines, адже це надасть переваги як туристичному потоку, так і бізнесу з обох сторін. Тим більш, що турецький бізнес вже зацікавлений брати активну участь у наповненні інвестиціями індустріального парку на Слобожанському проспекті у Дніпрі – INDUSTRIAL FORPOST.

Під час Форуму було досягнуто домовленості щодо проведення навесні 2018 року Другого форуму двостороннього українсько-турецького ділового співробітництва у Дніпрі, де будуть підведені підсумки зробленого  та  організовано більш масштабну комунікацію між бізнесменами Туреччини та Дніпра. До того Дніпровська делегація із представниками бізнесу відвідають Туреччину, аби підписати низку інвестиційних документів.