30 листопада у Дніпрі стартував перший Форум двостороннього українсько-турецького ділового співробітництва Ukraine-Turkey business forum Dnipro-2017. Організаторами заходу виступили комунальне підприємство «Агентство розвитку Дніпра» Дніпровської міської ради спільно з Міжнародною спілкою бізнесменів України та Туреччини (TUID) і Foreign Economic Relations Board of Turkey (DEIK).

«Сьогоднішній форум стосується, в основному, індустріального парку, який планують побудувати на лівому березі Дніпра. Подібні заходи потрібні, бо вкрай важливо залучати інвесторів, створювати нові робочі місця, сплачувати податки до міського бюджету та, найголовніше, – робити життя містян комфортним. Генеральний підрядник будівництва метрополітену у Дніпрі теж із Туреччини. Однак необхідно, аби і середній, і малий бізнес теж працював у місті», – розповів секретар Дніпровської міської ради Олександр Санжара.

Метою форуму є налагодження діалогу та партнерства турецьких та українських бізнесменів у форматі B2B («Бізнес для бізнесу») та B2G («Відносини між бізнесом та державою»). Він сприятиме розвитку українсько-турецьких торговельно-економічних і інвестиційних відносин, впровадженню нових спільних проектів та започаткуванню інноваційного виробництва нових товарів на основі R&D (Research&Development).

«До Дніпра приїхала потужна турецька делегація з 18 представників. Ми сподіваємося, що завдяки цьому форуму наші бізнесмени зможуть налагодити партнерство з турецькими колегами. Сьогодні ми хочемо зосередитися на індустріальних парках. Представники Туреччини розглядають індустріальний парк на Слобожанському проспекті, який наразі у планах міста, як платформу для свого бізнесу», – зазначив директор «Агентства розвитку Дніпра» Володимир Панченко.

«За останні 3 роки в Україні проведено масштабні структурні реформи. Але іноземні інвестори мало знають про історію сучасної України, тож для нас вкрай важливі подібні зустрічі. Між нашими країнами налагоджені добрі стосунки. Ми вважаємо, що Україні та Туреччині потрібна угода про зону вільної торгівлі», – підкреслив учасник форуму, голова Міжнародної спілки бізнесменів України та Туреччини (TUID) Бурак Пехліван.

Нагадаємо, форум Ukraine-Turkey business forum Dnipro-2017 триватиме один день, протягом якого біля 100 представників бізнесу з України та Туреччини обговорюватимуть умови та можливості співробітництва, будівництво індустріального парку, а також відвідають підприємства Дніпра.

Відео: враження учасників Ukraine-Turkey business forum Dnipro 2017