Організаторами заходу виступили комунальне підприємство «Агентство Розвитку Дніпра» Дніпровської міської ради спільно з Міжнародним Союзом бізнесменів України та Туреччини (TUID). 

«На відміну від традиційного формату «очного» навчання подібних заходів, розтягнутих у часі, ми перевели його в практичну і ґрунтовну площину, без зайвої демагогії, – каже Володимир Панченко, директор «Агентства розвитку Дніпра», яке і прийматиме учасників бізнес-форуму 30 листопада. – Ще під час нашого серпневого триденного візиту до Туреччини, який умістив в себе 8 зустрічей з представниками місцевої бізнес-спільноти у інвестиційній сфері, ми уклали попередні домовленості про зустріч на українській землі. А у вересні разом з президентом Міжнародної спілки бізнесменів України та Туреччини (TUID) Бураком Пехвиланом окреслили достатньо серйозний план спільних дій, який передбачав об’єднання зусиль, досвіду та ресурсів обох країн з метою започаткування інноваційного виробництва нових товарів на основі R&D (Research&Development). Очільник міста Борис Філатов цілком підтримав нашу пропозицію щодо проведення у Дніпрі першого Форуму двостороннього Українсько-Турецького ділового співробітництва, бо створення нових робочих місць, залучення інвестицій у наше місто для його розбудови, вважає одним з пріоритетних завдань».

Організатори впевнені: забезпечення діалогу та партнерству турецьких та українських бізнесменів у форматі B2B та B2G, як найкраще обумовлює сприяння процесу розвитку турецько-українських торговельно-економічних і інвестиційних відносин та проектів. Тож, залишилось гідно представити зовнішньоекономічний і інвестиційний потенціал Дніпровського регіону.

Свою участь у форумі вже підтвердили представники понад 20 турецьких компаній. Турецька сторона зацікавлена у проведенні діалогу з представниками підприємств Дніпропетровщини, сфера ділових інтересів яких співпадає з економічними напрямками: легка промисловість (тканини, взуття), аграрна промисловість (сировина, продукти харчування), машинобудування і обробки металів, хімічна промисловість (побутова і промислова хімія), інноваційні технології.

Участь безкоштовна за умови попередньої реєстрації (та її підтвердження) за посиланням: http://forum.dda.dp.ua/reg/.

З програмою форуму, ключовими спікерами можна ознайомитись на сайті форуму http://forum.dda.dp.ua/ чи «Агентства розвитку Дніпра» http://dda.dp.ua/.