Сама панельна дискусія відбудлась 6 жовтня у конгресно-виставковому центру «Парковий». Модератором виступив Володимир Панченко, контент-директор КМЕФ, директор «Агентства розвитку Дніпра».
«З початком реформи децентралізації регіональні лідери отримали простір для реалізації економічного потенціалу, – каже Володимир Панченко. – На місцях активно створюються інституції регіонального розвитку і поступово утворюються локальні «точки успіху». Тож, під час обговорення на панельній дискусії ми шукали відповіді на питання: чи здатні регіональні лідери перебороти негативний інвестиційний імідж країни і створити своє «інвестиційне» Ельдорадо? Кластери, як основа росту інноваційної продукції: як організувати міжкластерний діалог регіонів? Як підвищити якість ділового середовища в регіонах?».

Участь в дискусії взяли Геннадій Зубко, віце-прем’єр-міністр-Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України; Андрій Гордєєв, голова Херсонської ОДА; Кетрін Карлтон, член міської ради міста Менло-Парк (Каліфорнія, США); Юрій Бова, міський голова міста Тростянець; Юрій Ткаченко, голова Черкаської ОДА; Роман Матис, керівник управління інвестиційної політики Львівської ОДА.

Загалом у рамках форуму КМЕФ-2017 відбулось 20 панельних дискусій і 10 круглих столів, на яких обговорювали питання співробітництва та інвестицій у таких секторах, як хай-тек, будівництво, агропромисловий комплекс, енергоефективність, машинобудування. У роботі форуму взяли участь представники урядів України та інших країн, члени Єврокомісії, топ-менеджери ЄБРР та ЄІБ, власники компаній, генеральні директори корпорацій. Тож, під час заходу гості й учасники змогли безпосередньо поспілкуватися з відомими економістами, впливовими представниками державного та фінансового секторів. Цікавою новиною цьогорічного форуму, який проходив вже вчетверте, стала інтерактивна експозона вітчизняних та іноземних хай-тек-проектів.

Переглянути повне відео панельної дискусії за посиланням.