Серед першочергових тем для обговорення стало питання задіяння представників ІТ-спільноти в масштабному інвестиційному проекті «Агентства розвитку Дніпра» – створенні у нашому місті «Індустріального парку». 

Презентація проекту, яку провела менеджер проекту «Індустріальний парк» Олена Іваницька, викликала неабияку зацікавленість у присутніх. Адже IТ Dnipro Community на сьогодні об’єднує, як можливості великих компаній-виробників програмного забезпечення, так і динаміку дрібного і середнього IT-бізнесу, серед яких AMC Bridge, Archer Software, DataArt, Dynaris, Exigen Services, ISD, Luxoft, Mobindustry, Siteсore Ukraine, SoftServe, 111 Minutes, Level Up, Yalantis, Workrocks, ШАГ та інші. Тож і запитання були різноманітні, починаючи від суто технічних (етапи впровадження проекту, умови входження учасників, акценти стартапів, наявність пільг тощо), і закінчуючи прагматичними (інфраструктурне наповнення, бо повинні бути не лише комфортні умови для праці, а й для відпочинку). З боку айтішників пролунала пропозиція запровадити в індустріальному парку школу високих технологій, накшталт ПТУ нового типу, адже фахового спеціаліста ЧПУ сьогодні вкрай складно знайти.

За словами директора «Агентства розвитку Дніпра» Володимира Панченка, подібні зустрічі з майбутніми учасниками інвестиційного проекту «Індустріальний парк» є важливими для обох сторін: «Кожен баче друг друга в очі, співставляє слова зі справами. Так ми цього року обіцяли ІТ-спільноті, що конференція IT-технологій ITEM залишиться у нашому місті, і вона таки відбулась за підтримки Дніпровської міської ради та «Агентства розвитку Дніпра». Бо вважали і вважаємо, що розбудова IT-кластера – це привабливо, як з інвестиційної точки зору, так й іміджевої, туристичної моделі сучасного міста».

Тож досягнуті домовленості мають тепер перерости в конкретні спільні проекти. Спільні для міста, громади та ІТ-кластера.