Домовленість було досягнуто під час зустрічі директора «Агентства розвитку Дніпра» Володимира Панченко, експерта CMD Ukraine Ігоря Гужви з президентом Міжнародної спілки бізнесменів України та Туреччини (TUID)  Бураком Пехвиланом.

Сторони обговорили актуальні питання розвитку торгово-економічних відносин та інвестиційної співпраці. Особливу увагу було зосереджено на ініціативі «Агентства розвитку Дніпра» щодо створення сучасного мультинаціонального індустріального парку в м. Дніпро. За словами Бурака Пехвилана, «безумовно, така ініціатива має абсолютно усі шанси на успішний запуск – не лише у формальному сенсі, а й в практичному».  

Так, на сьогоднішній день учасниками зустрічі намічено достатньо серйозний план спільних дій, який передбачає об’єднання зусиль, досвіду та ресурсів обох країн з метою започаткування інноваційного виробництва нових товарів на основі R&D  (Research&Development). Восени представники бізнес-кіл Туреччини завітають на локальний профільний форум у м. Дніпро, який проводитиме «Агентство розвитку Дніпра». Вже э попередня згода від 20-ти турецьких бізнесменів.

Досягнуто абсолютної згоди у поглядах на майбутній розвиток українсько-турецьких відносин, зокрема відносно доцільності інтенсифікації торгово-виробничої кооперації на засадах забезпечення високоякісною продукцією, в першу чергу, для понад 120 мільйонного українсько-турецького  ринку з перспективою виходу на ринки третіх сторін, у тому числі ЄС.