9 червня на засіданні дніпровської містобудівної ради було представлено передпроектні пропозиції щодо зміни функціонального призначення та розроблення планувальної структури території на Слобожанському проспекті.

Йдеться про територію ПАТ «ІНТЕРПАЙП НТЗ», що планується повернути до земель територіальної громади. На ділянках площею орієнтовно 80 га планується створення індустріального парку, житлового комплексу, виділяються значні території під озеленення. Замість закритих територій, що станом на сьогодні не використовуються орендарем через зведення надсучасного сталеплавильного виробництва на іншій земельній ділянці, місто отримає новий майданчик з житловою, виробничою і суспільно-громадською функціями.

Як зазначила менеджер проекту «Індустріальний парк» Олена Іваницька, співробітник «Агентства розвитку Дніпра», яке здійснює проектний супровід створення індустріального парку: «Архітектурно-планувальне рішення полягає в створенні глибинного промислового району, що передує на Слобожанський проспект виставковим центром, офісними будівлями, бізнес-інкубатором, об’єктами обслуговування індустріального парку. Житловий комплекс розташовується через бульвар з орієнтовною шириною 100 м, що вирішує питання дотримання санітарно-захисних відстаней від виробничих територій. Етапи освоєння кварталу житлової забудови передбачають повний комплекс обслуговування зі спортивним ядром, школою, дитячим дошкільним закладом, сквером.

Бульвар становить симетричну відповідь історичному кварталу між вул. Новоселівською і Аржанова з забудовою початка ХХ сторіччя. Будинки для інженерів і адміністрації побудував тодішній власник гвоздильного заводу Тадеуш Гантке. Формування бульвару і площі перед майбутнім виставковим центром створить об’ємно-просторову композицію, яка в комплексі з громадськими і торгівельними площами на території між вул. Каштановою і Столєтова можуть стати центром тяжіння для мешканців Лівобережжя.

Враховуючи на те, що дана територія завжди використовувалась, як промислова, містобудівна документація на дану територію не розроблялись. Наступний етап проектування – розроблення проекту детального плану території».