До складу робочої групи, створеної 16 травня згідно розпорядження очільника міста Дніпра Бориса Філатова, окрім агентства, увійшли представники IT-спільнот, вишів та представники профільних департаментів міськради.

Мета робочої групи: підтримувати, ініціювати, обговорювати і допомагати запускати інноваційні технологічні рішення, які допомагають спростити життя для містян.

«Концепцію Smart City часто трактують, як виключно автоматизацію послуг або функцій міського управління, – розповідає директор «Агентства розвитку Дніпра» Володимир Панченко. – Але це, м’яко кажучи, не зовсім так. Адже автоматизація почалася ще в 70-х роках минулого століття, набравши обертів в кінці 90-х в концепції е-урядування. А сучасна Smart City концепція, по суті, сформульована зовсім недавно – в кінці першого десятиліття XXI століття. Та є багато ширшою. Її особливості полягають не просто в «сухий» автоматизація процесів та е-послуг, а в значно ґрунтовніших змінах. Можна сказати, що ключова мета Smart City – бути інтерактивним містом для потреб городян. І бути добре керованим містом, в основі чого лежать більш інтелектуальні рішення, які спираються на точний збір даних і аналітику, зокрема на основі використання сучасних ІКТ і IoT. Тож, я упевнений, досвід «Агентства розвитку Дніпра» та напрацювання в інвестиційному напрямку стануть в нагоді як нашим колегам по робочій групі «Dnipro – Smart City», так і у кінцевому підсумку містянам».