На запрошення «Агентства розвитку Дніпра» місто відвідала делегація представників ділових кіл Іспанії, які вивчали можливості залучення власних інвестицій в розвиток міста.

Незважаючи на стислий термін візиту, делегація у складі генерального радника фонду Cross Border Projects LTD – Едуардо Де Ла Пенья Каскона, генерального директора компанії Теджада Баріо – Хосе Гонсалеса Росаентса, уповноваженого представника консалтингової міжнародної компанії Auren – Хорхе Альвареса Атенсіо – провела низку зустрічей.Спілкування з очільником Дніпра – Борисом Філатовим.

Спілкування з очільником ДніпраБорисом Філатовим поклало початок знайомству іспанських інвесторів із бізнес-середовищем міста, стратегією муніципального розвитку. Поважні гості були приємно вражені амбіційними цілями та завданнями щодо економічного зростання, які ставить міський голова, та поділилися досвідом власних інвестиційних проектів в Африці, Близькому Сході, Індії та Латинській Америці. Досить сказати, що загальна сума іх власних інвестицій за цими проектами сягає понад 700 млн. дол. США.

Надалі на гостей з Іспанії чекав власне розгляд інвест-проектів, якими наразі опікується «Агентство розвитку Дніпра».

«Хоча на цей час ми не можемо розкривати усі деталі перемовин, – каже директор агентства Володимир Панченко, – та відкрити завісу над сферами інвестиційного застосування не складно, адже ті ж самі транспортні комунікації, наприклад, мають вкрай важливе інфраструктурне значення для сучасного обличчя міста. Обличчя, яке будуть сприймати, як містяни, так і європейці, гості з різних куточків земної кулі. Також ми обговорили напрямки модернізації міського електротранспорту, зробивши декілька унікальних, як вважаємо, пропозицій. Поряд із запуском потужного індустріального парку у місті, ми не стоїмо осторонь і від проектів в галузі зеленої енергетики – напрямків для співпраці достатньо».

Триває розгляд інвест-проектів.Триває розгляд інвест-проектів.

Та перемовини перемовинами, а найголовніше – це результат.

Наразі, на прохання іспанських інвесторів в «Агентстві розвитку Дніпра» доопрацьовують відібрані гостями інвест-проекти у відповідності до міжнародних стандартів, стандартів UNIDO в частині структури бізнес-планів, з проекцією на подальше фінансування.

Отже, чекати залишилося недовго.