12 квітня в «Агентстві розвитку Дніпра» відбудеться перше засідання клубу експертів міста за тематикою: «Space мислення – вийти за рамки сучасних обмежень» напередодні всесвітньої космічної вечірки «Yuri’s Night».

12 квітня у день першого польоту людини у космос космічна та околокосмічна спільнота світу проводить масу тематичних заходів, кульмінацією котрих стає всесвітня космічна вечірка «Yuri’s Night». Її мета полягає у підвищенні публічного інтересу до дослідження космосу, заохоченні молоді до вивчення точних наук, пропаганди здорового, свідомого, екологічного способу життя та заняття спортом, розвитку SMART-технологій. Отже, аби не залишатися осторонь, в «Агентстві розвитку Дніпра» вирішили долучити наше, безперечно, космічне та інноваційне місто до цього заходу.

«Місто Дніпро нерозривно пов’язане із космічною галуззю, – говорить Анна Колєда, керівник туристичного напрямку агентства. – Саме тут розташоване найбільше в Україні підприємство космічної промисловості, яке попри проблеми, відомо світу не тільки минулим, но і реалізацією таких сучасних міжнародних проектів, як «Vega», «Морській старт» (Sea Launch), «Taurus II» (з 2012 г. – «Антарес»), «Циклон-4» та інші. До того ж місто має відповідну потенційну туристично-освітню інфраструктурою –молодіжний аерокосмічний центр, аерокосмічний музей, парк ракет. Також Дніпро – одне з найбільших в Україні по кількості вищих учбових закладів та науково-дослідних інститутів, та профільних організацій. На інформаційному просторі воно виділяється своїми космічними та SMART-ініціативами: у місті працює Space HUB , започатковано щорічний міжнародний форум космічний форум UA2Space на чолі з відомим космічним підприємцем Ріком Тамлинсоном (Дніпро-Київ), молодь приймає активну участь у міжнародних спейс-конференціях та програмах. Саме завдяки потужному космічному науково-технічному, інтелектуальному потенціалу та наявності відповідної космічної інфраструктури – Дніпро відомий світу, що робить його привабливим для розвитку інноваційно-космічного та mice-напрямку у туризмі (двох найбільш перспективних та за сприятливих умов, прибуткових, напрямків розвитку туризму у світі) , що э певним пріоритетом туристичної стратегії розвитку міста Дніпро».

12 квітня «Агентство розвитку Дніпра» проводить перше засідання клубу експертів міста за тематикою: «Space мислення – вийти за рамки сучасних обмежень». До засідання запрошуються ті, хто в будь-якому форматі займається розвитком, чи дослідженнями цієї тематики. На учасників чекатимуть цікави виступи запрошених спікерів, серед яких: Людмила Щербанюк (співробітник представництва ЕС в Україні, відомий український «космічний» блогер, письменник та мандрівник), Максим Ткаченко (керівник Space HUB та інкубатору) та ін.

«Також ми звертаємось з пропозицією до всіх розважальних закладів та нічних клубів нашого міста відсвяткувати «Yuri’s Night» в рамках своїх нічних програм з 12 на 13 квітня, – додає на останок Анна Колєда.  – А журналістів – висвітлити знакову подію «Yuri’s Night» у житті Дніпра».

Місце проведення: м. Дніпро, вул. Воскресенська, 14 (будинок Губернатора, 2-й поверх).
Дата та початок: 12.04.2017 р. о 10:00 (тривалість – 3 години).