Їх урочисто вручили директор «Агентства розвитку Дніпра» Володимир Панченко та президент Університету імені Альфреда Нобеля Борис Холод.

Перший випуск школи, яка є спільним проектом Агентства та Університету разом з Дніпровською туристичною асоціацією – це початок нової туристичної історії міста, адже від професійних навичок гіда залежить загальне враження туристів від міста та пам’яток.

«Особисто радію тому, що місто Дніпро взяло курс на розвиток туризму і його промоцію, як на українському рівні, так і за межами нашої країни, – зазначив Борис Холод. – Гід, екскурсовод –  це дуже важлива особа у сприйнятті гостями нашого міста. Оскільки ринок тільки розвивається, проблема кадрів існує у всіх сферах індустрії гостинності – у туризмі, ресторанно-готельному бізнесі тощо. Тому до програми навчання, яка складена за стандартами ДТСТУ EN 15565:2008, були долучені провідні історики та краєзнавці міста, фахові викладачі нашого Університету та провідні гіди міста для надання практичної складової». 

«Той факт, що дипломи Dnipro City Walks також підтримуються Дніпровською Міською радою, надає школі «міського» статусу, – наголосив Володимир Панченко. – Оскільки в інтернеті про наше місто є ще багато неактуальної інформації, впевнений, що завдяки отриманням знанням, які охоплюють теми повної історії міста з найдавніших часів до сучасного періоду, наші випускники зможуть проводити не лише якісні та цікаві екскурсій основними маршрутами міста, але й, за допомогою навичок маркетингу, створять авторські унікальні екскурсії».

«Мої почуття не передати словами: збулася моя мрія – я екскурсовод! – ділиться враженнями Оксана Білоус, випускниця Першої Міської Школи Гідів Dnipro City Walks. – Курс був складний, яскравий, що запам’ятовується. Щоб бути екскурсоводом треба освоїти кілька професій. Бути істориком, архітектором, археологом, психологом, фахівцем зі зв’язків з громадськістю, оратором. Багато інформації отримала. Ще багато чому треба вчитись. Дякую організаторам та зірковим викладачам».

А Перша Міська Школа Гідів Dnipro City Walks вже чекає на наступних слухачів.

Переглянути сюжет 27 TV-каналу :