На запрошення Сурсько-Литовської ОТГ участь у місцевому економічному бізнес-форумі «Взаємодія бізнесу, влади та місцевої спільноти – запорука економічного та соціального зростання громади» взяв заступник директора «Агентства розвитку Дніпра» Володимир Пономаренко. 

Він виступив з доповіддю про функціонування індустріальних парків у громаді та можливих шляхах залучення інвестицій, зупинившись на прикладі Industrial Park «Innovation Forpost».

За словами Володимира Пономаренка, запропоновані бізнес-ідеї у цілому окреслили зрозуміли напрямки економічного розвитку

«Були запропоновані: логістичний центр Правобережжя Дніпропетровщини − овочесховища, індустріальний парк за тематикою переробних підприємств, рекреаційний центр Правобережжя Дніпропетровщини (пейнтбол, гольф, дайвінг, водні прогулянки), проекти, пов’язані із національною самобутністю громади, де мешкає найбільша в Україні білоруська діаспора, − зазначив Володимир Пономаренко. Впевнений, досвід «Агентства розвитку Дніпра» ще не раз стане у нагоді об’єднаним територіальним громадам не лише Дніпропетровщини, а й всієї України».