Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Бельгія в Україні Алекс Ленартс і почесний консул Бельгії в Донецькій, Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій та Луганській областях Олексій Морщагін завітали до «Агентства розвитку Дніпра».

Зустріч з командою проектного офісу мера Дніпра Бориса Філатова була запланованою, адже напередодні бельгійська делегація провела перемовини з міським головою.

«Бельгійське інвестування та підприємництво у нашому місті має велику позитивну історію, як і в цілому підприємства в донецько-придніпровському регіоні, – зазначив директор «Агентства розвитку Дніпра» Володимир Панченко. – В Дніпрі й дотепер є чимало місць, які пов’язані з бельгійськими підприємствами, створеними у другій половині ХІХ століття. Взагалі-то ще з часів Катеринославської губернії наш край вважався «маленькою Бельгією». Тож, у ХХI столітті маємо ще міцніше підґрунтя для тісного співробітництва».  

«Так, у Бельгії та міста Дніпро є спільна історія. Бельгійські інвестори вкладають в Україну переважно в сільське господарство, транспорт та IT-технології. Я тут, щоб представляти спільні підприємства, що вже працюють на українському ринку, та надати інформацію тим, які тільки збираються освоювати новий для них ринок», – зазначив Надзвичайний і Повноважний Посол.

Сторони обговорили питання інвестицій, економічного потенціалу та співпраці в напрямку крос-культурного обміну між громадами.

Зокрема, Алекс Ленартс ознайомився з низкою інвестиційних проектів, серед яких – Industrial Park «Innovation Forpost», виставковий центр та ін., до яких «Агентство розвитку Дніпра» пропонує долучитися бельгійським інвесторам. Зі свого боку, бельгійську сторону цікавить металургійна промисловість, агросектор, переробка відходів, альтернативна енергетика, освітлення міста та громадський транспорт.