Посол Республіки Корея в Україні, пан Лі Янг-Гу, взяв участь у форумі «Innovation Forpost Dnipro», організованому «Агентством розвитку Дніпра», та презентував моделі успішного індустріального розвитку Кореї.

[이양구 대사는 Dnipro Development Agency가 주최한 ‘산업단지 개발정책 포럼’에 참석하여, 한국의 산업개발 성공사례를 소개하였습니다]

Зокрема, він розповів про основні чинники корейського дива. Так, в умовах обмеженості ресурсів Кореї вдалося досягти 30% зростання ВВП за 10 років, і саме індустріальні і технопарки стали хребтом економічного розвитку. Сьогодні в Кореї виробляють 80% продукції в індустріальних парках. Основними факторами фантастичного успіху є гарантії уряду та людські ресурси.

«Завдання цього заходу – визначити пріоритети нашої співпраці, – зазначив пан Лі Янг-Гу. – В даний момент обидві країни знайшли ряд цікавих, реальних проектів. Думаю, що форум дозволить конкретизувати, як реалізувати ці проекти».

При цьому пан Лі Янг-Гу в якості позитивного прикладу розвитку згадав В’єтнам, з яким у Південній Кореї склалися дуже тісні економічні зв’язки. Корейські інвестиції в цю країну склали $ 32 млрд. Тож, співпраця між Україною і Кореєю може досягти таких же масштабів.

Нагадаємо, організатор форуму – «Агентство розвитку Дніпра» – з жовтня минулого року проводить road-show із представлення Industrial Park «Innovation Forpost», ознайомлюючи з умовами потенційних інвесторів, які заходять до індустріального парку й збираються будувати свої виробництва, офісні та дослідницькі центри, житло або громадські об’єкти.