«Для приходу інвесторів Україні потрібні закони, які стануть інструментами підвищення привабливості територій для залучення інвестицій, створення робочих місць і наповнення місцевих бюджетів» – зазначив під час форуму «Innovation Forpost Dnipro: реальний фактор впровадження індустріальної політики ЄС в Україні» Расім Бекмезджі, голова українсько-турецької ділової ради зовнішньоекономічних відносин Туреччини в Україні.

«Країні вкрай необхідні заходи реанімації промисловості і виходу з економічного колапсу, – вважає Расім Бекмезджі. – В існуючому законодавчому полі не вистачає стимулювання для приходу інвесторів, і досить прийняти тільки два закони, а саме 2554 а-д і 2555 а-д, які стануть інструментами підвищення привабливості територій для залучення інвестицій, створення робочих місць і наповнення місцевих бюджетів. Ситуація, коли імпортувати в країну продукцію легше, ніж її виробляти, свідчить про існуючу проблематику і нездатність використовувати ефективні можливості індустріальних парків».

Нагадаємо, організатор форуму – «Агентство розвитку Дніпра» – з жовтня минулого року проводить road-show із представлення Industrial Park «Innovation Forpost», ознайомлюючи з умовами потенційних інвесторів, які заходять до індустріального парку й збираються будувати свої виробництва, офісні та дослідницькі центри, житло або громадські об’єкти.