З 12 до 14 квітня у Дніпрі вперше відбудеться триденний марафон заходів, присвячених космічній тематиці, – Dnipro Space Weekend. Його гасло – «Без Дніпра нічого не злітає». Організатор заходу – «Агентство розвитку Дніпра» спільно з партнерами розробило насичену програму.

Серед іншого передбачені відкриті тематичні уроки, лекції, конкурси для школярів, автобусні та пішохідні екскурсії містом, які проведе Перша міська школа гідів Dnipro city walks, захід до Дня космонавтики від організаторів фестивалю Book Space (цікаві книжки на космічну тематику, дискусії, презентації, лекції), а також танцювальний флешмоб від творчих колективів міста «Дніпро – це космос», космічні вечірки у розважальних закладах тощо.

«Цим заходом, який організовуємо до Міжнародного дня космонавтики (12 квітня), привертаємо увагу широкого кола містян різного віку до космічної тематики як візитівки нашого міста і наголошуємо, що Дніпро – це справді космічна столиця України. Тому за допомогою #DniproSpaceWeekend розвиваємо цей бренд міста. Вдячні нашим партнерам, які долучилися й підтримали цей захід. Це понад 20 комерційних і некомерційних підприємств та установ, закладів освіти. Плануємо проводити Dnipro Space Weekend щорічно та розширювати його тематичну програму», – розповіла під час прес-конференції 10 квітня керівник туристичного напрямку «Агентства розвитку Дніпра» Анна Колєда.

Програма Dnipro Space Weekend

Серед партнерів Dnipro Space Weekend – і державне підприємство «Конструкторське бюро «Південне» – одне з найвідоміших у світі науково-конструкторських підприємств із розробки ракетно-космічної техніки

Зокрема, представники «Південного» проводять тематичні заходи у закладах освіти серед школярів і студентів. Це й відкриті лекції про космічну галузь, конкурси, зокрема серед першачків на створення з конструктора LEGO ракет, бліц-вікторини для старшокласників і студентів із врученням призів.

«З радістю підтримали таку гарну ініціативу проведення у Дніпрі марафону заходів, присвячених космічній галузі. Символічно, що Dnipro Space Weekend відбудеться у дні, коли наше підприємство відзначає 65-річчя. Вдячні організаторам, міській раді, що маємо можливість святкувати ювілей, знайомити містян зі своїми розробками, досягненнями під час такого насиченого пізнавального заходу», – додала начальник відділу науково-технічної інформації КБ «Південне» Уляна Тучина.

Детальна програма заходів Dnipro Space Weekend за посиланням: https://www.facebook.com/events/374600176728534/.

Переглянути сюжет ДніпроTV:

Переглянути сюжет ОТВ Днепр: