Національна академія наук України (НАНУ) визнала перспективність впровадження технології Hyperloop в країні та погодила впровадження технології «транспорту п’ятого покоління». Про це стало відомо під час презентації відповідного науково-технологічного дослідження у Міністерстві інфраструктури України.

У ході презентації представлено низку кроків, які стануть базисом для втілення проекту у життя. Зокрема, це аналітика пасажиропотоків, оцінка промислового потенціалу України та проведення міжнародних конкурсів Hyperloop з метою підтримки та розвитку інноваційних розробок.

Науковці переконані, що виробничі потужності, інвестиційні можливості та управлінські переваги дадуть змогу успішно розвивати проект HypeUA. За оцінками науковців, гіперлуп може не тільки стати новітнім самостійним видом транспорту, а й спонукати розвиток супутніх галузей.

На зустрічі були присутні партнери, які визначили свою готовність брати участь у розвитку технології гіперлуп та минулого року підписали меморандуми про співробітництво. Серед них: «Агентство розвитку Дніпра», Платформа розвитку інновацій, Інноваційний парк UNIT.City, ДП ВО «Півднемаш», Український інститут майбутнього, Гемфрі Інжиніринг, Каховський завод електрозварювального устаткування, Укроборонпром.

Наступним кроком є реалізація проекту на базі Центру транспортних інновацій Transport Tech Hub. Основна ціль Центру – об’єднати всі технології, які кожен партнер проекту може привнести, для отримання найбільш ефективних рішень в галузі транспорту.

«Ми працюємо у консорціумі з Міністерством інфраструктури України, – каже директор «Агентства розвитку Дніпра» Володимир Панченко. – Вже маємо ґрунтовні напрацювання. Тож, невипадково, саме місто Дніпро має всі шанси бути обрано плацдармом тестового майданчика Hyperloop разом з Центром транспортних інновацій Transport Tech Hub в рамках нашого Industrial Park «Innovation Forpost», який впроваджує агентство».