Делегація нашого міста на чолі із секретарем Дніпровської міської ради Олександром Санжарою наразі перебуває у Польщі, де бере участь у Конгресі ініціатив Східної Європи, що проходить в м. Люблін 24-25 вересня. До складу делегації, крім посадовців місцевого самоврядування, увійшли також представники «Агентства розвитку Дніпра».

Як і зазвичай, форум зібрав теоретиків та практиків транскордонної співпраці, експертів, аналітиків, працівників органів місцевого самоврядування, політиків та журналістів з країн-членів Східного партнерства.

Конгрес Ініціатив Східної Європи – це кількадесят годин дискусії, які поділені на паралельні тематичні лінії.

Цьогоріч дискусії відбуваються у 10 програмних лініях (зокрема –  локальна демократія, регіональне партнерство, інновації та бізнес, мобільність, спадщина і примирення, рівність, наука та освіта, культура, туризм).

Так, в перший день на панелі «Інкубатори та науково-технологічні парки – підтримка стартапів і вчених» досвідом нашого міста (насамперед, проектом індустріального парку «INNOVATION FORPOST») поділився директор «Агентства розвитку Дніпра» Володимир Панченко. А його колега – Святослав Чирук – виступив з доповіддю про сучасні місця пам’яті, музеї у нашому місті та нові просвітницькі програми.

До речі, у рамках Конгресу також проходить Міжнародна біржа грантодавців, що сприяє обміну досвідом між неурядовими організаціями, встановленню контактів та ознайомленню з можливостями одержання фінансування проектів.