Україна потребує проривних технологій та амбіційних інфраструктурних проектів. Щоб стрімко розвиватися, країна повинна стати генератором нових транспортних рішень і ідей, зокрема, у таких сферах,  як швидкісна транспортна система Hyperloop. Про це заявив Міністр інфраструктури України Володимир Омелян під час засідання робочої групи ініціативи HypeUA, яке відбулось 14 травня 2018 року в м. Дніпро.

В засіданні взяли участь партнери Міністерства інфраструктури України, підписанти Меморандуму про запуск проекту транспортних інновацій HypeUA – Національна академія наук України,  ДК «Укроборонпром», Octagonal Corporation, ТОВ «Інтерпайп Україна», Unit.City, «Агентство розвитку Дніпра» Дніпровської міської ради, ДП «Виробниче об’єднання Південний машинобудівний завод ім. О.М. Макарова», ПАТ «Каховський завод електрозварювального устаткування», Український інститут майбутнього та Платформа розвитку інновацій.

Саме «Агентство розвитку Дніпра» має стати оператором проекту в м. Дніпрі. Адже будівництво тестового майданчика для надшвидкої транспортної системи Hyperloop, розробленої Ілоном Маском, планується  в рамках розвитку індустріального парку «INNOVATION FORPOST» на Слобожанському проспекті  – ще одного проекту, який впроваджує «Агентство розвитку Дніпра».

За словами директора «Агентства розвитку Дніпра» Володимира Панченка, цей проект далекоглядний, адже спрямований після практичної апробації на експорт технологій і продукції, тобто на підвищення ВВП України: «Для м. Дніпра це буде означати – створення нових високотехнологічних робочих місць».

«Міністерство інфраструктури України хоче об’єднати всі зусилля та залучити стратегічних партнерів для роботи над цим та іншими проектами. У нас є підтримка Єврокомісії. Європейські партнери готові створити в Українці центр із розробки перспективних транспортних рішень, і я б хотів, щоб цей центр фізично знаходився у м. Дніпро», − заявив Міністр інфраструктури Володимир Омелян.

Він також зауважив, що Україна не може переймати чужі, застарілі на 20−30 років технології. «Країна повинна йти вперед. Перспектива України у технологіях майбутнього, які тільки зароджуються. Нами вже встановлені добрі контакти з компанією Virgin Hyperloop One і компанією DP World, яка займається фінансуванням вантажного напрямку цього проекту. Зараз ми чекаємо технічне та наукове обґрунтування від Національної академії наук України. І я би дуже хотів, щоб підприємства Дніпропетровської області та інших областей України стали ключовими постачальниками для п’ятого виду транспорту нового покоління, який тільки розробляється – системи Hyperloop», − наголосив Міністр інфраструктури України.