Керівник проектів з питань енергоефективності та екології «Агентства розвитку Дніпра» Олександр Витвицький взяв участь у Міжнародній виставці обладнання та технологій для поводження з муніципальними та промисловими стічними водами Waste Water Management 2018.

Понад 700 фахівців галузі з 28 країн світу з’їхались 24-25 квітня до Києва у ВКЦ ТПП України, щоб віч-на-віч обговорити нагальні питання для своїх регіонів.

Насамперед, були порушені питання інвестиційних потреб Дніпропетровської області в сфері водопостачання та водовідведення: поточний стан, проблеми і перспективи.

Олександр Витвицький ознайомився з досвідом Європейського Банку Реконструкції та Розвитку (ЄБРР) в області фінансування муніципальних водних проектів, можливостями Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) у водному секторі, платформою з розвитку міст «Розробка та фінансування проектів міської інфраструктури» Міжнародної фінансової корпорації (IFC), пропозиціями Північної Екологічної Фінансової Корпорації (NEFCO). Адже сьогодні нагальним питанням не тільки для м. Дніпро є модернізація міських станцій аерацій (очищення стічних вод).

Експерти міжнародних фінансових організацій провели відповідні індивідуальні консультації.