Це вже друга зустріч у березні представників «Агентства розвитку Дніпра» та Німецького товариства міжнародної співпраці (GIZ).

Цього разу експерти Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH цікавилися пріоритетними сферами розвитку, преференціями, які надає держава для компаній-учасників індустріального парку, процесом внесення ІП до реєстру та перешкодами, з якими стикаються ініціатори проекту.

Презентуючи проект з будівництва на Слобожанському проспекті індустріального парку «Industrial Forpost» керівник проекту Олена Іваницька, зокрема, заначила: «В результаті реалізації проекту буде створено не тільки робочі місця, але й планується навчання спеціалістів, створення екосистеми інновацій, зокрема інноваційного бізнес-інкубатору, як перший етап науково-технологічного парку, який буде займатися відбором проектів, а потім надавати консультаційну допомогу для запуску стартапів. 

Створення зразків буде налагоджено на базі центру прототипування. На території площею понад 60 гектарів буде побудована дорожньо-транспортна та інженерна інфраструктура, виставковий комплекс, проведений благоустрій. Частина території з площею, парком, об’єктами громадської забудови перетвориться на центр лівобережжя, стане суспільним простором для мешканців міста».  

Експертів особливо зацікавило створення інноваційний бізнес-інкубатору і цілісного комплексу для ІТ-спільноти, включно з офісними приміщеннями, дитячим дошкільним закладом, апартаментами.

«На території майбутнього індустріального парку вже існує орієнтовно 9000 кв. м приміщень, які потребують осучаснення та переоснащення, – каже Олена Іваницька. – Наразі, німецьки фахівці вважають, що наявність такої кількості приміщень і підтримка відповідно до міської Програми соціально-економічного розвитку – хороший старт для початку проекту і хороший сигнал для GIZ розпочати співпрацю в розширенні ІТ-компетенцій в Дніпрі».