Перша регіональна Консультація щодо адаптації Національних Цілей Сталого Розвитку (ЦCР) відбулась у м. Дніпрі.

Над покращенням медицини, екології та економіки регіону міркували представники міжнародних організацій, влади, громадськості.

Як зазначив регіональний експерт ЦCР у Дніпропетровській області, директор «Агентства розвитку Дніпра» Володимир Панченко, «Глобальні Цілі сталого розвитку були затверджені ще у 2015 році на саміті ООН з питань сталого розвитку. За ініціативи Уряду України та за сприяння системи ООН в Україні протягом року тривав відкритий та інклюзивний процес адаптації ЦСР, який дав підстави розробити національну систему ЦСР (86 завдань розвитку та 172 показники для моніторингу їх виконання).

Принцип «нікого не залишити осторонь» діє і на регіональному рівні. Тому було залучено для обговорення у групах за напрямками не лише представників органів державної влади, але й академічних інститутів, аналітичних центрів, а також лідерів неурядових організацій. Результатом цієї роботи стане підготовка регіональної доповіді, яка повинна стати основою для розробки стратегій – до 2030-го. Відповідно, і на рівні держави, і на глобальному рівні будуть вишукуватися ресурси для того, щоб ці стратегії стали реальністю. Адже втілення ЦСР сприятиме розвитку інфраструктури і залученню інвестицій».

Протягом першого кварталу цього року всі пропозиції учасників будуть зібрані та опрацьовані у програмний документ.